lördag 27 september 2014

Besök i onsdags på engelskan

I onsdags hade jag en gäst, Paige Morall, som kommer från USA. Hon är bekant till en fd kollega till mig och hon bor i deras familj den här hösten.

Jag bjöd in henne för att det är så viktigt att ni får se vad språk egentligen handlar om - nämligen kommunikation. Paige talar ju inte svenska så vi pratade engelska med henne allihop.

Hon hade också förberett en presentation om sin hemstad i Pennsylvania och hur det är att gå i skolan i USA. Hon var med klassen på mina lektioner. Det var så kul att hur intensivt ni lyssnade och sedan ansträngde Er för att ställa frågor och prata med henne.

Kanske kan vi se om hon har möjlighet att komma en dag till under hösten.

Elevomdömen efter besöket:

"I really liked the visit! I learned a lot about the american school and how it is to be a american student. I think Pages presentation was really good. It wasn't to difficult to understand when we could see pictures while she talked. I discovered that it was easier to understand her than I thought

"When she where there I learned about Pennsylvania and I heard American english for the first time which was fun and instructive. "

Fröken Linda






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar